Telecí polévka s ovocem a zeleninou
Suroviny
- 250 g Banány
- 250 g Cibule
- 250 g Cuketa
- 200 g Jablka
- 12 g Sůl
- 30 g Petržel - nať
- 30 g Majoránka
- 1000 g Telecí maso přední
- 1 g Pepř cayenský
- 300 g Kukuřice cukrová nakládaná
- 200 g Paprika červená
- 30 g Tymián čerstvý
- 300 g Hrušky
- 500 g Brambory sladké (Batáty)
- 250 g Passata (drcená rajčata)
- 80 g Olej slunečnicový
- 120 ml Víno bílé
- 650 ml Hovězí vývar základní
- 40 ml Rum bílý
- 1 ks Bobkový list
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 522 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 18 g
- Sodík 950 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 197.5 mg
- Draslík 1152.2 mg
- Vláknina 16640.9 mg
- Vitamín A 16640.9 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 69.1 mg
- Vitamín E 4.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka, česnek prolisujeme, maso rozkrájíme na kostky. Papriky zbavíme jádřinců, pokrájíme na proužky, snítky tymiánu, petrželky, majoránky a bobkový list svážeme nití.
-
2
V hrnci rozpálíme olej, přiložíme maso a osmahneme ze všech stran. Maso vyjmeme, do výpeku vsypeme cibuli s česnekem, osmahneme, přidáme svázané bylinky, papriky, vrátíme zpět maso, zalijeme vývarem, bílým vínem, osolíme, opepříme cayenským pepřem a vaříme zvolna asi hodinu. Mezitím připravíme další ingredience: cuketu krájíme na kostičky, nakládanou kukuřici scedíme, batáty oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky, Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a dužinu pokrájíme na osminky. Vše přisypeme do polévky, vyjmeme svazek bylinek a vaříme dalších 15 minut. Nyní přidáme passatu a vaříme dalších 10 minut. Hrušky oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky, banány oloupeme, pokrájíme na menší špalíčky, přidáme do polévky spolu s hruškami a vaříme 5 minut.
-
3
Polévku rozdělíme do misek, pokapeme bílým rumem a podáváme.