Tresčí polévka s batáty
Suroviny
- 200 g Cibule
- 100 g Paprika červená
- 500 g Brambory sladké (Batáty)
- 20 g Tymián čerstvý
- 8 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 200 g Kukuřice cukrová nakládaná
- 200 g Treska obecná
- 200 g Hrášek
- 30 g Olej olivový extra panenský
- 800 ml Vývar zeleninový
- 3 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 465 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 17 g
- Sodík 1947 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 60 g
- Cholesterol 32.1 mg
- Draslík 1182.4 mg
- Vláknina 18590 mg
- Vitamín A 18590 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 91.9 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, červenou papriku zbavíme jádřince a lusk nakrájíme na proužky. Batáty oškrábeme, nakrájíme na kostičky, kukuřici z konzervy scedíme, hrášek omyjeme, filety z tresky nakrájíme na kostky.
-
2
V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s česnekem a smažíme, až zesklovatí. Přidáme batáty, papriku, zakryjeme pokličkou a dusíme asi 5 minut. Zalijeme vývarem, ochutíme solí, pepřem, tymiánem a vaříme zvolna 5 minut. Přisypeme kukuřici, hrášek, rybu, povaříme ještě 10 minut a odstavíme.