Skopové maso na karí
Suroviny
- 1500 g Skopová kýta
- 30 g Sůl
- 200 g Pórek
- 300 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 30 g Cukr krupice
- 20 g Glutasol
- 15 g Petržel - nať
- 30 g Kari koření
- 20 g Chilli koření mleté
- 200 g Cibule
- 50 g Česnek
- 200 g Vejce slepičí
- 200 g Solamyl
- 240 ml Víno bílé
- 100 ml Vývar z hovězích kostí
- 300 ml Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 709 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 51 g
- Sodík 1330 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 101.9 mg
- Draslík 296.2 mg
- Vláknina 5709.4 mg
- Vitamín A 5709.4 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.8 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Skopovou kýtu opláchneme v teplé vodě, osušíme, nakrájíme na plátky, osolíme a promícháme s vejci a částí máčeného škrobu. Necháme asi hodinu odležet v chladničce.
-
2
Potom maso opečeme na tuku, přidáme na kostičky nakrájený, omytý pórek, na plátky nakrájený česnek a jemně nakrájenou cibuli.
-
3
Vše osmahneme a přidáme čili koření, kari koření a sterilovaný hrášek.
-
4
Zalijeme zálivkou z vína, cukru, soli, vývaru, glutasolu a zbylého máčeného škrobu. Promícháme a krátce podusíme.
-
5
Při podávání zdobíme každou porci omytou, drobně nakrájenou petrželovou natí.