Játrové knedlíčky z vepřových jater
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 105 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 6 g
- Sodík 123 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 186.1 mg
- Draslík 166.1 mg
- Vláknina 794.2 mg
- Vitamín A 794.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Játra pomeleme spolu s oloupaným česnekem a cibuli do misky. Přidáme vejce, majoránku, na kousky nakrájené máslo, nasekanou petrželovou nať. Nakonec podle chuti osolíme, opepříme a vše promixujeme. Zahustíme podle potřeby strouhankou a promícháme.
-
2
V hrnci přivedeme vodu k varu. Lžící vhazujeme do vody knedlíčky, které povaříme do měkka. Až vyplavou nahoru, jsou uvařené.
-
3
Knedlíčky scedíme, propláchneme studenou tekoucí vodou.