Asijské pikantní vepřové
Suroviny
- 800 g Vepřová kýta
- 100 g Šalotka
- 6 g Pepř černý mletý
- 20 g Kari pasta
- 100 g Okurka salátová
- 100 g Olivy černé
- 40 g Sezam - semena
- 2 g Muškátový oříšek
- 60 ml Omáčka rybí
- 40 ml Omáčka sójová
- 40 ml Ocet vinný červený
- 20 ml Chilli omáčka
- 12 stroužek Česnek
- 1 dl Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 808 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 63 g
- Sodík 1498 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 134 mg
- Draslík 995.1 mg
- Vláknina 5813 mg
- Vitamín A 5813 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10 mg
- Vitamín E 10.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřové maso nakrájíme na nudličky a vložíme do mísy. Promícháme s prolisovaným česnekem a najemno nakrájenou šalotkou, ochutíme pepřem a kari pastou a zalijeme rybí a sójovou omáčkou, octem a chilli omáčkou. Mísu zakryjeme a necháme hodinu marinovat.
-
2
Ve woku rozpálíme olej a po částech naložené maso opékáme asi 7 minut ze všech stran. Přidáme rozpůlené olivy a plátky okurky, posypemem sezamovým semínkem, dochutíme muškátovým oříškem a ještě 7 minut necháme dusit.