Rybí pěna z tuňáka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Tuňák v oleji
  • 100 g Sýr smetanový tavený 45%
  • 5 g Bazalka
  • 40 g Salát hlávkový
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kapie
  • 1 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.5 polévková lžíce Citronová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 591 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 214 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 181.5 mg
  • Draslík 403.6 mg
  • Vláknina 1026 mg
  • Vitamín A 1026 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Konzervu otevřeme a vyklopíme z ní tuňáka do misky. Vidličkou ho rozmačkáme, přidáme sýr, vejce, a ušleháme na pěnu. Podle chuti osolíme, opepříme, a dochutíme jemně nastrouhanou citrónovou kůrou a šťávou. Vložíme ještě omytou bazalku a nakrájenou kapii, lžíci smetany. Ještě jednou prošleháme na hustou pěnu, kterou vložíme do lednice vychladnout a ztuhnout.

  • 2

    Lžící na zmrzlinu pokládáme kopečky pěny na dezertní talířky. Ozdobíme plátky rajčat a listy hlávkového salátu, přidáme kopeček másla a podáváme.

Komentáře k receptu