Rybí pěna z tuňáka
Suroviny
- 600 g Tuňák v oleji
- 100 g Sýr smetanový tavený 45%
- 5 g Bazalka
- 40 g Salát hlávkový
- 100 g Máslo čerstvé
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Kapie
- 1 ks Rajčata
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
- 0.5 polévková lžíce Citronová kůra
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 591 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 41 g
- Sodík 214 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 181.5 mg
- Draslík 403.6 mg
- Vláknina 1026 mg
- Vitamín A 1026 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Konzervu otevřeme a vyklopíme z ní tuňáka do misky. Vidličkou ho rozmačkáme, přidáme sýr, vejce, a ušleháme na pěnu. Podle chuti osolíme, opepříme, a dochutíme jemně nastrouhanou citrónovou kůrou a šťávou. Vložíme ještě omytou bazalku a nakrájenou kapii, lžíci smetany. Ještě jednou prošleháme na hustou pěnu, kterou vložíme do lednice vychladnout a ztuhnout.
-
2
Lžící na zmrzlinu pokládáme kopečky pěny na dezertní talířky. Ozdobíme plátky rajčat a listy hlávkového salátu, přidáme kopeček másla a podáváme.