Pečené bramborové a řepné lupínky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 152 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 9 g
- Sodík 841 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 553.7 mg
- Vláknina 7950 mg
- Vitamín A 7950 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.2 mg
- Vitamín E 3.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory a červenou řepu omyjeme, pečlivě očistíme kartáčkem na zeleninu a nakrájíme na velmi tenké plátky. Třetinou oleje potřeme plech, na něj vyskládáme plátky, pokapeme zbytkem oleje, osolíme, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 200°C zhruba 35 minut. Lupínky by měly být křupavé.
-
2
Lupínky necháme vychladnout, upravíme na servírovací mísu a podáváme.