Pečené bramborové a řepné lupínky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Brambory
  • 300 g Červená řepa
  • 40 g Olej slunečnicový
  • 8 g Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 152 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 841 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 553.7 mg
  • Vláknina 7950 mg
  • Vitamín A 7950 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.2 mg
  • Vitamín E 3.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory a červenou řepu omyjeme, pečlivě očistíme kartáčkem na zeleninu a nakrájíme na velmi tenké plátky. Třetinou oleje potřeme plech, na něj vyskládáme plátky, pokapeme zbytkem oleje, osolíme, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 200°C zhruba 35 minut. Lupínky by měly být křupavé.

  • 2

    Lupínky necháme vychladnout, upravíme na servírovací mísu a podáváme.

Komentáře k receptu