Telecí kotlety s lečem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Telecí kotlety
  • 300 g Lečo sterilované
  • 40 g Sádlo škvařené
  • 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 329 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 404 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 129.7 mg
  • Draslík 708.9 mg
  • Vláknina 896.1 mg
  • Vitamín A 896.1 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso naklepeme (kost necháme), osolíme, opepříme, poprášíme paprikou, potřeme olejem, zakapeme citronovou šťávou a v misce necháme alespoň hodinu marinovat. Cibuli nakrájíme nadrobno.

  • 2

    Odleželé maso z obou stran smažíme na sádle dozlatova. Usmažené maso odložíme a držíme v teple. Ve výpeku zpěníme cibuli, přimícháme lečo a chvíli dusíme.

  • 3

    Maso podáváme přelité lečem.

Komentáře k receptu