Telecí kotlety s lečem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 329 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 19 g
- Sodík 404 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 129.7 mg
- Draslík 708.9 mg
- Vláknina 896.1 mg
- Vitamín A 896.1 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso naklepeme (kost necháme), osolíme, opepříme, poprášíme paprikou, potřeme olejem, zakapeme citronovou šťávou a v misce necháme alespoň hodinu marinovat. Cibuli nakrájíme nadrobno.
-
2
Odleželé maso z obou stran smažíme na sádle dozlatova. Usmažené maso odložíme a držíme v teple. Ve výpeku zpěníme cibuli, přimícháme lečo a chvíli dusíme.
-
3
Maso podáváme přelité lečem.