Dršťky dušené ve vlastní šťávě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 280 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Hřebíček
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Bobkový list
  • 5 stroužek Česnek
  • 0.5 l Víno bílé
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 kg Dršťky syrové
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 303 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 146 g
  • Sodík 602 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 244 mg
  • Draslík 299.8 mg
  • Vláknina 5558.4 mg
  • Vitamín A 5558.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dršťky vypereme, vhodíme do vařící vody a necháme přejít varem. Ještě jednou je vypereme ve studené vodě a scedíme. Odkrojíme tmavé skvrny, dršťky nakrájíme na menší kousky, urovnáme do velkého kastrolu, přidáme očištěnou mrkev (pokrájenou na kolečka), oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a koření, osolíme, zalijeme vodou, suchým bílým vínem, následně přiklopíme poklicí.

  • 2

    Z hladké mouky a vody připravíme lepkavé těsto, kterým poklici kolem dokola zalepíme, ponecháme jenom centimetrový otvor na únik páry během vaření.

  • 3

    Dršťky zvolna přivedeme k varu a necháme je „táhnout“ při 95°C asi 4 hodiny. Hotové je podáváme jako teplý předkrm bez vývaru, posypané zelenou petrželkou.

Komentáře k receptu