Holubi na paprice s žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Holub
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 150 g Paprika červená
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 100 g Cibule
  • 15 g Paprika mletá sladká
  • 1.71 g Máslo čerstvé
  • 25 g Olej olivový
  • 150 ml Víno bílé
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 639 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 878 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 166.8 mg
  • Draslík 706 mg
  • Vláknina 6165 mg
  • Vitamín A 6165 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 62.7 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a vykuchané holuby rozčtvrtíme, osolíme a opepříme. Žampiony nakrájíme na plátky, česnek prolisujeme, cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, papriku zbavíme jádřince a rozkrájíme na proužky.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme olej s máslem, přiložíme porce holubů a osmažíme ze všech stran. Přisypeme cibuli, česnek, žampiony, papriku a orestujeme. Posypeme mletou paprikou, podlijeme vínem a dusíme do měkka.

  • 3

    Porce holubů upravíme na talíře a přelijeme zeleninovou šťávou z hrnce.

Komentáře k receptu