Holubi na paprice s žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 639 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 7 g
- Sodík 878 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 166.8 mg
- Draslík 706 mg
- Vláknina 6165 mg
- Vitamín A 6165 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 62.7 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a vykuchané holuby rozčtvrtíme, osolíme a opepříme. Žampiony nakrájíme na plátky, česnek prolisujeme, cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, papriku zbavíme jádřince a rozkrájíme na proužky.
-
2
V hrnci rozehřejeme olej s máslem, přiložíme porce holubů a osmažíme ze všech stran. Přisypeme cibuli, česnek, žampiony, papriku a orestujeme. Posypeme mletou paprikou, podlijeme vínem a dusíme do měkka.
-
3
Porce holubů upravíme na talíře a přelijeme zeleninovou šťávou z hrnce.