Srdcovky na smetaně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 261 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 9 g
- Sodík 502 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 195.1 mg
- Draslík 174.9 mg
- Vláknina 1993.3 mg
- Vitamín A 1993.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 50.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, petrželku posekáme na jemno. Do hrnce vložíme maso z mušlí, zalijeme vodou, přidáme špetku soli, bobkový list a vaříme 4 minuty. Srdcovky scedíme, vývar ponecháme.
-
2
V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s česnekem, osmahneme, přilijeme víno, vývar z mušlí, vyvaříme na polovinu, přidáme maso z mušlí, osolíme, opepříme a podusíme. Pánev odstavíme, žloutky rozmícháme ve smetaně a přilijeme do pánve. Trochu přihřejeme, aby pokrm zhoustnul, ale nevaříme, žloutky by se srazily.
-
3
Vyjmeme bobkový list, pokrm upravíme na talíře a posypeme petrželkou.