Rumunské paprikové lusky s fazolemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 398 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 27 g
- Sodík 382 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 505.2 mg
- Draslík 758.7 mg
- Vláknina 15219.9 mg
- Vitamín A 15219.9 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.2 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z paprik odřízneme vršky, odstraníme jádřince a zalijeme horkou, špetkou soli osolenou vodou. Poté je ihned vychladíme ve studené tekoucí vodě a necháme okapat. Čtyři celé paprikové lusky odložíme stranou k dalšímu použití. Z ostatních stáhneme slupku, krájíme je na nudličky a vložíme do misky.
-
2
V pánvičce rozpálíme 30 g tuku, osmahneme na něm oloupanou drobně nakrájenou cibuli do zlatova. Vložíme rozkrájené paprikové lusky, ochutíme solí, pepřem a vlijeme rozkvedlané vejce. Stálým mícháním vajíčka smažíme až do ztuhnutí. Připravenou směsí plníme celé paprikové lusky. Ve velké pánvi nebo v nízkém širokém hrnci rozehřejeme zbylý tuk a opečeme papriky z každé strany. Potom je podlijeme teplou vodou a povaříme ještě 10 - 15 minut.
-
3
Těsně před podáváním rozdělíme lusky na čtyři jednotlivé talíře, polijeme vlastní šťávou a s vhodnou přílohou podáváme.