Vepřový bůček dušený s paprikou a hráškem
Suroviny
- 120 g Cibule
- 40 g Koriandr čerstvý
- 8 g Kurkuma
- 8 g Kmín mletý
- 8 g Zázvor mletý
- 8 g Hořčičné semínko
- 150 g Paprika červená
- 50 g Hrášek
- 8 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 500 g Vepřový bok
- 30 g Olej olivový
- 15 ml Ocet vinný
- 30 ml Limetková šťáva
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 779 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 74 g
- Sodík 829 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 90 mg
- Draslík 586.8 mg
- Vláknina 6979.5 mg
- Vitamín A 6979.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 62.2 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřový bůček bez kosti nakrájíme na menší kousky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, papriku zbavíme jádřince, nakrájíme na proužky, lístky koriandru posekáme.
-
2
Do mísy nasypeme cibuli, česnek, přidáme mletou kurkumu, kmín, zázvor, koriandr, hořčičné semínko, zakápneme octem, přilijeme limetkovou šťávu, promícháme, přimícháme maso a necháme marinovat do druhého dne.
-
3
V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme maso, zprudka osmažíme, přisypeme cibulovou směs z mísy, papriku, hrášek, osolíme, opepříme, zakryjeme pokličkou a zvolna dusíme doměkka.