Jehněčí guláš s meruňkami
Suroviny
- 600 g Jehněčí plec
- 10 g Skořice mletá
- 8 g Koriandr mletý
- 8 g Kmín mletý
- 30 g Olej olivový extra panenský
- 120 g Cibule červená
- 500 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 30 g Protlak rajčatový sterilovaný
- 130 g Meruňky sušené
- 8 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 60 g Koriandr čerstvý
- 500 ml Vývar jehněčí
- 1 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 513 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 22 g
- Sodík 1142 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 124.9 mg
- Draslík 1485.7 mg
- Vláknina 15827.5 mg
- Vitamín A 15827.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.9 mg
- Vitamín E 3.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jehněčí maso nakrájíme na kostky, rajčata scedíme, červenou cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, sušené meruňky trochu pokrájíme, lístky koriandru posekáme najemno.
-
2
V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme maso a orestujeme. Přilijeme rajčatový protlak, osolíme, opepříme, přidáme mletou skořici, kmín, koriandr, česnek, podlijeme vývarem, přisypeme meruňky, rajčata a dusíme doměkka.
-
3
Porce na talířích posypeme koriandrem.