Srbská pikantní omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 290 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 28 g
- Sodík 591 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 240.4 mg
- Vláknina 5465 mg
- Vitamín A 5465 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 81.8 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Celé papriky, lilky, kapie vyskládáme na suchý plech potažený papírem na pečení, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba půl hodiny. Zeleninu oloupeme, zbavíme stopek a jadřinců, přendáme do hrnce, zalijeme vodou a dusíme pod pokličkou asi 20 minut.
-
2
Zeleninu umeleme, přendáme na pánev, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek, zalijeme olejem, octem a dusíme, až se olej se zeleninou spojí.
-
3
Tuto omáčku používáme k pečeným a grilovaným masům.