Srbská pikantní omáčka

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 500 g Kapie
  • 500 g Paprika červená
  • 300 g Lilek
  • 12 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 200 ml Olej olivový extra panenský
  • 30 ml Ocet vinný
  • 40 ml Ocet jablečný
  • 6 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 290 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 591 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 240.4 mg
  • Vláknina 5465 mg
  • Vitamín A 5465 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 81.8 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Celé papriky, lilky, kapie vyskládáme na suchý plech potažený papírem na pečení, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba půl hodiny. Zeleninu oloupeme, zbavíme stopek a jadřinců, přendáme do hrnce, zalijeme vodou a dusíme pod pokličkou asi 20 minut.

  • 2

    Zeleninu umeleme, přendáme na pánev, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek, zalijeme olejem, octem a dusíme, až se olej se zeleninou spojí.

  • 3

    Tuto omáčku používáme k pečeným a grilovaným masům.

Komentáře k receptu