Lilky pečené po gruzínsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Lilek
  • 100 g Ořechy vlašské
  • 50 ml Ocet vinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.5 kávová lžička Koriandr mletý
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Šafrán
  • 4 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Libeček
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 260 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 201 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 6 mg
  • Draslík 499.2 mg
  • Vláknina 13381 mg
  • Vitamín A 13381 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilky na plechu ve středně vyhřáté troubě pečeme 20-25 minut, sloupneme je a dužinu nakrájíme na nudličky.

  • 2

    Mezitím nadrobno nasekáme jádra vlašských ořechů, cibuli, česnek, libeček, zelenou petrželku a kopr.

  • 3

    Na pánvi rozehřejeme 1 lžíci másla, vsypeme 1 lžičku cukru, který necháme rozpustit. Pak přilijeme vinný ocet, přidáme 1 lžičku soli a vše uvedeme do varu. Potom pánev stáhneme z ohně, vsypeme nakrájené lilky, cibuli, česnek, zelené bylinky a okořeníme sladkou paprikou, šafránem a koriandrem.

  • 4

    Směs dobře promícháme a podáváme jako teplý předkrm, nebo jako přílohu ke grilovanému masu.

Komentáře k receptu