Telecí na sušených višních po ukrajinsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 585 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 32 g
- Sodík 392 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 209.5 mg
- Draslík 1009.8 mg
- Vláknina 5339.5 mg
- Vitamín A 5339.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.4 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 37.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí plec nakrájíme na kousky, osolíme ji, okořeníme muškátovým květem a v kastrole na másle dozlatova opečeme. Mezitím nadrobno nakrájíme cibuli, kterou také osmahneme.
-
2
Osmahlou cibuli přidáme k masu, vše zalijeme rajskou šťávou a pod pokličkou dusíme 40-50 minut.
-
3
Vypeckujeme sušené višně, rozpůlíme je, přidáme k masu a spolu ještě 15-20 minut dusíme. Před podáváním vmícháme sekaný kopr a pokrm podle potřeby přisolíme a připepříme.