Okoun zapečený v rýži
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 505 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 19 g
- Sodík 404 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 24 mg
- Draslík 283.2 mg
- Vláknina 5806.3 mg
- Vitamín A 5806.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Okouny zbavené hlav a ploutví vykucháme, vyřízneme páteře, nakrájíme na malé kousky, osolíme, opepříme a přikryté uložíme na 20 minut do chladničky.
-
2
Mezitím na části másla dozlatova osmažíme 2 větší drobně nasekané cibule a na plátky nakrájíme rajčata. Dále ve vařící osolené vodě asi 8 minut povaříme rýži a přecedíme ji.
-
3
Na dno zapékací mísy vymazané máslem rozložíme polovinu předvařené rýže, na ní navrstvíme rybu, potom osmaženou cibuli a na ní plátky rajčat. Nahoru urovnáme zbytek rýže, poklademe ji kousky másla a pod pokličkou pečeme ve středně vyhřáté troubě, až je rýže měkká.