Okoun zapečený v rýži

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Okoun říční
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 300 g Rajčata
  • 160 g Rýže loupaná
  • 800 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 505 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 404 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 24 mg
  • Draslík 283.2 mg
  • Vláknina 5806.3 mg
  • Vitamín A 5806.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Okouny zbavené hlav a ploutví vykucháme, vyřízneme páteře, nakrájíme na malé kousky, osolíme, opepříme a přikryté uložíme na 20 minut do chladničky.

  • 2

    Mezitím na části másla dozlatova osmažíme 2 větší drobně nasekané cibule a na plátky nakrájíme rajčata. Dále ve vařící osolené vodě asi 8 minut povaříme rýži a přecedíme ji.

  • 3

    Na dno zapékací mísy vymazané máslem rozložíme polovinu předvařené rýže, na ní navrstvíme rybu, potom osmaženou cibuli a na ní plátky rajčat. Nahoru urovnáme zbytek rýže, poklademe ji kousky másla a pod pokličkou pečeme ve středně vyhřáté troubě, až je rýže měkká.

Komentáře k receptu