Hlávkový salát se žervé a jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 208 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 16 g
- Sodík 486 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 164.5 mg
- Vláknina 7995 mg
- Vitamín A 7995 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Listy hlávkového salátu omyjeme, otřepeme a vysteleme jimi skleněnou salátovou mísu. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na plátky, vsypeme do mísy. Žervé rozmícháme s citronovou šťávou, solí, hořčicí, vlijeme do mísy, přisypeme celá jádra ořechů a promícháme.
-
2
Před podáváním salát vychladíme.