Zapékaná treska v jablkách a celeru
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 328 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 14 g
- Sodík 328 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 106.3 mg
- Draslík 320.3 mg
- Vláknina 6691.2 mg
- Vitamín A 6691.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka a celer oloupeme, omyjeme, nastrouháme nahrubo. Očištěnou cibuli velmi drobně pokrájíme. Vše v míse dobře promícháme.
-
2
Filé z tresky omyjeme, osušíme, osolíme a posypeme čerstvě pomletým bílým pepřem. V misce rozmícháme smetanu s rajským protlakem a cukrem.
-
3
Pekáček vytřeme máslem a vyložíme nastrouhanou zeleninou s jablky. Na tuto vrstvu poklademe filé, zalijeme smetanou a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme do zlatova při 220°C přibližně 25 minut.