Pečená treska s česnekem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 669 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 39 g
- Sodík 1780 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 157.5 mg
- Draslík 1092.9 mg
- Vláknina 3140 mg
- Vitamín A 3140 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vykuchanou tresku osolíme, opepříme, listy hlávkového salátu otrháme, omyjeme a otřepeme. Česnek prolisujeme a důkladně promícháme s měkkým máslem.
-
2
Plech vymažeme olejem, rybu potřeme česnekovým máslem, položíme na plech, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 15 minut. Asi po 5 minutách podlijeme vínem a dopečeme. Rybu naporcujeme, každou porci položíme na list salátu, doplníme plátkem citronu a podáváme.