Pečená treska s česnekem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Treska obecná
  • 200 g Salát hlávkový
  • 60 g Citrony
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 6 g Olej olivový extra panenský
  • 100 ml Víno bílé
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 669 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 1780 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 157.5 mg
  • Draslík 1092.9 mg
  • Vláknina 3140 mg
  • Vitamín A 3140 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykuchanou tresku osolíme, opepříme, listy hlávkového salátu otrháme, omyjeme a otřepeme. Česnek prolisujeme a důkladně promícháme s měkkým máslem.

  • 2

    Plech vymažeme olejem, rybu potřeme česnekovým máslem, položíme na plech, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 15 minut. Asi po 5 minutách podlijeme vínem a dopečeme. Rybu naporcujeme, každou porci položíme na list salátu, doplníme plátkem citronu a podáváme.

Komentáře k receptu