Králík s česnekem a majonézou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1200 g Králičí maso
  • 10 g Sůl
  • 60 g Česnek
  • 120 g Majonéza
  • 20 g Pažitka
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 200 ml Hovězí vývar základní
  • 30 ml Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 492 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 915 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 124 mg
  • Draslík 740.4 mg
  • Vláknina 626.7 mg
  • Vitamín A 626.7 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.5 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek prolisujeme a smícháme se solí. Polovinou česnekové směsi potřeme králíka, polovinu vmícháme do majonézy. Pažitku posekáme najemno a také vmícháme do majonézy. V pekáčku rozehřejeme máslo, přiložíme králíka, zakápneme citronovou šťávou, vložíme do trouby a pečeme doměkka. Podle potřeby podléváme vývarem.

  • 2

    Králíka naporcujeme, upravíme na talíře, doplníme ochucenou majonézou a podáváme.

Komentáře k receptu