Pečené sardinky ve smetaně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 754 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 65 g
- Sodík 386 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 195.5 mg
- Draslík 675.7 mg
- Vláknina 9233 mg
- Vitamín A 9233 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme a omyjeme brambory, pokrájíme je na plátky (silné asi 0.5 cm) a odložíme je do mísy. Ochutíme je solí, drceným kmínem, pepřem a promícháme. Očištěné cibule nakrájíme na tenké plátky. V pánvi si na másle osmažíme cibuli dozlatova. Konzervované sardinky slijeme z oleje.
-
2
Pekáček vytřeme máslem. Na dno pekáčku položíme 1/3 brambor, na brambory poklademe 1/2 cibule, na ni dáme 1/2 konzervovaných sardinek. Znovu poklademe 2/3 brambor, 2/2 cibule a 2/2 sardinek. Poslední vrstva je z brambor, které ještě polijeme olejem ze sardinek. Pekáček dáme do předehřáté trouby na 200°C.
-
3
V misce si rozmícháme smetanu se solí a hořčicí. Po 10 minutách pečení sardinky přelijeme smetanou a dáme dopéct. Pečeme ještě přibližně 35 minut dozlatova.
-
4
Omytou petrželovou nať pokrájíme nadrobno. Porce sardinek s bramborami posypeme petrželkou a podáváme.