Uzená ryba na finský způsob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 549 kcal
- Sacharidy 0 g
- Tuky 19 g
- Sodík 631 mg
- Bílkoviny 87 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 142.5 mg
- Draslík 945.1 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 4.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tučnou mořskou rybu nebo filety z ryb (např. tuňák, losos, kapr, úhoř, aj.) vykucháme, omyjeme, odřízneme hlavu, ploutve i ocas. Rozřežeme ji na "podkovy", osolíme každý kousek a dobře zabalíme do pergamenového papíru, který potřeme olejem. Poté rybu ještě zabalíme do 3 - 4 archů silného balícího papíru (bez potisku). Zabalenou rybu vložíme do horkého popela a necháme balící papír pomalu doutnat. Když doutnání prostoupí až k pergamenovému papíru, vybereme opatrně rybu z popela, rozbalíme a podáváme na papírových táckách.