Milánské rizoto pro alergiky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Margarín
  • 30 g Prosciutto sušené
  • 340 g Rýže Arborio
  • 150 ml Víno bílé
  • 0.5 kávová lžička Šafrán
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Vývar drůbeží
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Sýr sójový - Tofu
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 719 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 835 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 73 g
  • Cholesterol 0.1 mg
  • Draslík 83.9 mg
  • Vláknina 4399.5 mg
  • Vitamín A 4399.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do většího kastrolu vlijeme vývar a bílé víno. Počkáme, dokud tekutina nepřijde k varu.

  • 2

    Do kastrolu vložíme margarín a vlijeme olivový olej. Cibuli oloupeme, posekáme nadrobno. Prosciutto nakrájíme na jemno. Cibuli i prosciutto vložíme do kastrolu na tuk a smažíme, dokud cibule nezměkne. Přisypeme rýži a promícháváme, aby se každé zrnko rýže obalilo v tuku.

  • 3

    Vlijeme dovnitř část vývaru a promícháváme. Jakmile rýže nasaje tekutinu, přilijeme další vývar. Když spotřebujeme polovinu množství vývaru, přisypeme šafrán, dál přiléváme vývar, mícháme a dusíme, dokud nevlijeme všechen vývar. Rýže musí být měkká, krémová, měla by si však zachovat pevná zrna, nesmí se rozvařit na kaši.

  • 4

    Nakonec opepříme a před podáváním posypeme nastrouhaným sýrem Tofu.

Komentáře k receptu