Milánské rizoto pro alergiky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 719 kcal
- Sacharidy 73 g
- Tuky 14 g
- Sodík 835 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 73 g
- Cholesterol 0.1 mg
- Draslík 83.9 mg
- Vláknina 4399.5 mg
- Vitamín A 4399.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do většího kastrolu vlijeme vývar a bílé víno. Počkáme, dokud tekutina nepřijde k varu.
-
2
Do kastrolu vložíme margarín a vlijeme olivový olej. Cibuli oloupeme, posekáme nadrobno. Prosciutto nakrájíme na jemno. Cibuli i prosciutto vložíme do kastrolu na tuk a smažíme, dokud cibule nezměkne. Přisypeme rýži a promícháváme, aby se každé zrnko rýže obalilo v tuku.
-
3
Vlijeme dovnitř část vývaru a promícháváme. Jakmile rýže nasaje tekutinu, přilijeme další vývar. Když spotřebujeme polovinu množství vývaru, přisypeme šafrán, dál přiléváme vývar, mícháme a dusíme, dokud nevlijeme všechen vývar. Rýže musí být měkká, krémová, měla by si však zachovat pevná zrna, nesmí se rozvařit na kaši.
-
4
Nakonec opepříme a před podáváním posypeme nastrouhaným sýrem Tofu.