Raci s bylinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 36 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 6 kávová lžička Cukr krupice
  • 3 ks Bobkový list
  • 20 ks Nové koření celé
  • 20 ks Pepř černý celý
  • 2 l Voda pitná
  • 4 dl Ocet kvasný lihový
  • 1.5 kg Rak říční
  • 1.5 polévková lžíce Sůl
  • 4 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 361 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 970 mg
  • Bílkoviny 60 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 427.5 mg
  • Draslík 1205.1 mg
  • Vláknina 736.3 mg
  • Vitamín A 736.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.4 mg
  • Vitamín E 10.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Raky dobře omyjeme pod tekoucí vodou. Připravíme rybí várku: do hrnce nalijeme 1 l vody, 4 dl octa, přidáme 1,5 lžíce soli, 6 lžiček cukru, 20 kuliček celého pepře, 20 kuliček nového koření, 3 bobkové listy a snítky kopru (4 lžíce). Vodu přivedme do varu a vaříme cca 8 minut. Kopr vyjmeme, postupně vkládáme do vroucí vody raky. Hrnec přikryjeme pokličkou, vaříme je 6 - 8 minut, až raci budou červení, hrnec odstavíme z plotny a raky necháme ve vodě vychladnout.

  • 2

    Před podáváním omyjeme čerstvý kopr a petrželku kudrnku. Raky dáme na mísu, ozdobíme snítkami kopru, petrželky a podáváme.

Komentáře k receptu