Finská jarní polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 376 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 362 g
- Sodík 349 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 120.1 mg
- Draslík 818 mg
- Vláknina 22105 mg
- Vitamín A 22105 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 67.1 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 795.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Malé jarní brambory oškrábeme, omyjeme a rozkrájíme na na čtvrtky. Květák omyjeme a rozebereme ho na malé růžičky. Malé listy mladého špenátu omyjeme a necháme okapat. Očištěnou a omytou mladou mrkev nakrájíme na kolečka.
-
2
Do hrnce nalijeme 5 dl vody, přidáme do ní sůl, cukr a přivedeme k varu. V rendlíku si zvlášť přivedeme k varu 5 dl mléka a odstavíme ho poté z plotny. Do hrnce s vodou vložíme brambory, mrkev, květák, hrášek a zeleninu pomalu vaříme 10-15 minut.
-
3
K měkké zelenině přilijeme svařené horké mléko, přidáme špenát a vaříme necelých 5 minut. Polévku dochutíme rozšlehaným žloutkem, čerstvým máslem a hned servírujeme.