Polévka s masovými knedlíčky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 207 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 32 g
- Sodík 1844 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 85.4 mg
- Draslík 948.4 mg
- Vláknina 1873 mg
- Vitamín A 1873 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřové maso opláchneme a jemně umeleme. Přidáme sůl, polovinu vína, muškátový květ, sójovou omáčku, solamyl a vejce. Vše dobře promícháme a z hmoty tvoříme kuličky, které vaříme ve vývaru spolu s jemně nakrájenou mrkví a pórkem.
-
2
Vývar ochutíme zbylým vínem, glutasolem a mletým pepřem. Vše ještě krátce povaříme.
-
3
Při podávání do každé porce vkládáme omytou a jemně nakrájenou petrželovou nať.