Krůtí plátky Argenteuil
Suroviny
- 430 g Chřest sterilovaný
- 400 g Brambory pečené
- 400 g Krůtí prsa
- 80 g Máslo čerstvé
- 6.86 g Olej rostlinný
- 3 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 4 ks Vejce slepičí
- 1.5 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 2 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 621 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 32 g
- Sodík 1066 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 334.3 mg
- Draslík 1134.4 mg
- Vláknina 19727 mg
- Vitamín A 19727 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.9 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 33.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme přes vlákna na 4 řízky, hodně je naklepeme, osolíme a poprášíme paprikou.
-
2
Do kastrolu vlijeme vodu, osolíme, nalijeme ocet a přivedeme k varu. Do šálku vejce rozklepáváme po jednom a nízko nad hladinou vroucí vody je vpouštíme do kastrolu.
-
3
Pomalým varem vaříme zhruba 4 minuty. Následně je děravou naběračkou vyjmeme a dáme do vlažné vody, aby neoschla.
-
4
Na rozpáleném oleji opečeme dozlatova krůtí řízky spolu s chřestem.
-
5
Na talíři řízky obložíme chřestem a pečenými bramborami, na maso položíme okapaná vejce.
-
6
Do pánve přidáme 2 lžíce vody, povaříme a mimo plotnu vmícháme máslo. Šťávu přisolíme a vše přelijeme, podáváme posypané sekanou pažitkou.