Paela Valenciána
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1066 kcal
- Sacharidy 72 g
- Tuky 62 g
- Sodík 975 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 72 g
- Cholesterol 179.6 mg
- Draslík 953.2 mg
- Vláknina 9546.2 mg
- Vitamín A 9546.2 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 78.5 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vykostěná krůtí stehna nakrájíme na kostky.
-
2
Ve větším rendlíku na rozpáleném oleji do růžova zasmahneme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme kostičky masa, sůl, chilli, šafrán, zalijeme vodou a dusíme do měkka.
-
3
Papriky zbavíme zrníček a stopek, rozkrájíme na proužky. Rajčata spaříme, oloupeme, překrojíme, vymačkáme a pokrájíme.
-
4
Na pánvi rozpálíme máslo, přidáme papriky s rajčaty, osolíme a opečeme.
-
5
Přebranou rýži spaříme, propláchneme studenou vodou, spolu s rajčaty a paprikami přidáme k masu, zalijeme 0,5 l vody, povaříme, přiklopíme pokličkou, dáme na 20 minut dusit do středně vyhřáté trouby.
-
6
Před podáváním rýži načechráme vidličkou. Jednotlivé porce podáváme posypané strouhaným sýrem.