Višňová domácí zmrzlina
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 383 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 14 g
- Sodík 16 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 43.2 mg
- Draslík 168.7 mg
- Vláknina 2276 mg
- Vitamín A 2276 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
500 g omytých višní vypeckujeme, rozmixujeme a vložíme do lednice na 60 minut dobře vychladit. Zbylé višně nadrobno rozsekáme. Kondenzované mléko, cukr, med a vanilkový cukr v kastrůlku přivedeme k varu, stáhneme, poté také necháme v lednici vychladit. Vychlazené višně smícháme s jogurtem a směsí z kondenzovaného mléka. Dobře promícháme, vlijeme do vhodné misky, přimícháme nasekané višně a vložíme do mrazáku. Po dobu mražení několikrát promícháme. Zamrazíme jen částečně.
-
2
Poté zmrzlinu vybereme z mrazáku, vložíme do formy na srnčí hřbet, opět vrátíme do mrazáku a po 200 minut necháme úplně zamrazit. Po zmražení formu na pár sekund ponoříme do horké vody a zmrzlinu vyklopíme.
-
3
Těsně před podáváním ji nakrájíme na úhledné plátky, které klademe na jednotlivé vychlazené talíře. Každou porci ozdobíme vyšlehanou šlehačkou, posypeme nastrouhanou bílou čokoládou a servírujeme.