Salát z jablek, hroznů s pekanovými ořechy

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Hroznové víno
  • 70 g Sýr smetanový tavený 45%
  • 70 g Ořechy pekanové
  • 10 g Kopr čerstvý
  • 6 ml Citronová šťáva
  • 30 ml Ořechový olej
  • 2 ks Jablka
  • 2 polévková lžíce Cukr třtinový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 696 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 12 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 68 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 611.7 mg
  • Vláknina 16354 mg
  • Vitamín A 16354 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hroznové víno opláchneme pod studenou tekoucí vodou a necháme dobře okapat. Omytá jablka rozkrojíme, odstraníme jádřince a nakrájíme na malé kostičky. Hroznové víno a pokrájená jablka vložíme do vhodné misky, polijeme citrónovou šťávou, posypeme cukrem a nakonec zalijeme olejem. Ovoce dobře promícháme.

  • 2

    Připravený salát rozdělíme podle porcí do jednotlivých salátových misek. Každou porci ozdobíme pekanovými ořechy a na malé kousky (stejné, jako nakrájená jablka) rozkrájeným sýrem. Nakonec povrch posypeme nasekaným koprem a podáváme.

Komentáře k receptu