Salát z jablek, hroznů s pekanovými ořechy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 696 kcal
- Sacharidy 68 g
- Tuky 47 g
- Sodík 12 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 68 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 611.7 mg
- Vláknina 16354 mg
- Vitamín A 16354 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hroznové víno opláchneme pod studenou tekoucí vodou a necháme dobře okapat. Omytá jablka rozkrojíme, odstraníme jádřince a nakrájíme na malé kostičky. Hroznové víno a pokrájená jablka vložíme do vhodné misky, polijeme citrónovou šťávou, posypeme cukrem a nakonec zalijeme olejem. Ovoce dobře promícháme.
-
2
Připravený salát rozdělíme podle porcí do jednotlivých salátových misek. Každou porci ozdobíme pekanovými ořechy a na malé kousky (stejné, jako nakrájená jablka) rozkrájeným sýrem. Nakonec povrch posypeme nasekaným koprem a podáváme.