Játra na cibulce pro alergiky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 187 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 6 g
- Sodík 209 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 375.8 mg
- Draslík 523.4 mg
- Vláknina 2829.5 mg
- Vitamín A 2829.5 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do větší pánve vlijeme 2 lžíce olivového oleje. Oloupeme cibuli a pokrájíme ji na kolečka. Vložíme cibulová kolečka do pánve a osmažíme je, aby byla hnědá, nesmí se ale spálit. Potom cibuli vyjmeme z pánve.
-
2
Játra rozkrájíme na plátky, osolíme je a opepříme. Do pánve vlijeme zbylé 3 lžíce oleje a zvýšíme teplotu. Až se olej rozpálí, vložíme na něj játra a osmažíme dohněda. Pak ztlumíme teplotu a na kraj pánve vložíme kolečka cibule, aby se prohřála. Zakapeme cibuli i játra vinným octem. Vše přeložíme na talíře, zalijeme zbytkem šťávy a zasypeme nadrobno nasekanou petrželkou.