Játra na cibulce pro alergiky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 17 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Játra telecí
  • 50 g Petržel - nať
  • 2 ks Cibule
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 0.1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 187 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 209 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 375.8 mg
  • Draslík 523.4 mg
  • Vláknina 2829.5 mg
  • Vitamín A 2829.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do větší pánve vlijeme 2 lžíce olivového oleje. Oloupeme cibuli a pokrájíme ji na kolečka. Vložíme cibulová kolečka do pánve a osmažíme je, aby byla hnědá, nesmí se ale spálit. Potom cibuli vyjmeme z pánve.

  • 2

    Játra rozkrájíme na plátky, osolíme je a opepříme. Do pánve vlijeme zbylé 3 lžíce oleje a zvýšíme teplotu. Až se olej rozpálí, vložíme na něj játra a osmažíme dohněda. Pak ztlumíme teplotu a na kraj pánve vložíme kolečka cibule, aby se prohřála. Zakapeme cibuli i játra vinným octem. Vše přeložíme na talíře, zalijeme zbytkem šťávy a zasypeme nadrobno nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu