Pečená kachna nadívaná cibulí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1428 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 135 g
- Sodík 502 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 16.2 mg
- Draslík 214.7 mg
- Vláknina 3927.5 mg
- Vitamín A 3927.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z kachny odřízneme konce křídel, očistíme ji, omyjeme a osušíme.
-
2
Cibuli oloupeme, vhodíme do vroucí osolené vody, přivedeme k varu a ihned scedíme.
-
3
Cibuli osolíme, opepříme, pokmínujeme a naplníme jí připravenou kachnu. Tu zašijeme, osolíme, posypeme druhou polovinou kmínu a bez vody ji na sádle ve středně vyhřáté troubě doměkka upečeme. Hotovou kachnu přendáme do jiné nádoby, tuk v pekáči vysmahneme, polovinu sádla slijeme do hrnku, šťávu zalijeme trochou vody a přivedeme do mírného varu. Nožem oškrábeme přípečky na stranách pekáče, na lžíci rozmícháme trochu vody s malým množstvím solamylu, chvilku povaříme a tím šťávu slabě zahustíme.
-
4
Z kachny odstraníme nitě a rozporcujeme ji. Porce kachny na talíři obložíme opečenou cibulí, kterou polijeme šťávou.