Ostrý vaječný dip

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Pepř cayenský
  • 4 dl Voda pitná
  • 4 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 440 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 182 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 355.3 mg
  • Draslík 80 mg
  • Vláknina 213.4 mg
  • Vitamín A 213.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V rendlíku ve 4 dl vody uvaříme 2 vejce natvrdo. Vaříme je 9 - 10 minut. Poté je zchladíme pod tekoucí vodou, oloupeme a vyjmeme žloutky, které prolisujeme přes jemné síto do mísy. Přidáme k nim dva čerstvé syrové žloutky, lžičku práškové hořčice, půl lžičky soli, 4 lžičky cukru, půl lžičky bílého pepře, 2 špetky caynského pepře a vše dobře promícháme. Pak po kapkách přimícháme lžíci octa a nakonec vyšlehanou smetanu. Před podáváním dip necháme vychladit.

Komentáře k receptu