Grilovaná makrela s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 163 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 7 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 40 mg
- Draslík 112.5 mg
- Vláknina 3941 mg
- Vitamín A 3941 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Makrelu nařízneme na třech místech, aby se na grilu nezkroutila. Odstraníme z ní kosti a potřeme olejem. Jablka pokrájíme na plátky, přiložíme k makrele, vše posypeme rozmarýnem.
-
2
Rozehřejeme gril na maximální teplotu a makrelu grilujeme tři minuty z každé strany. V průběhu grilování rybu i jablka potíráme octem. Ihned podáváme.