Grilovaná makrela s jablky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 16 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Makrela obecná
  • 4 kávová lžička Ocet jablečný
  • 0.8 kávová lžička Olej olivový
  • 2 ks Jablka
  • 4 špetka Rozmarýn čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 163 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 40 mg
  • Draslík 112.5 mg
  • Vláknina 3941 mg
  • Vitamín A 3941 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Makrelu nařízneme na třech místech, aby se na grilu nezkroutila. Odstraníme z ní kosti a potřeme olejem. Jablka pokrájíme na plátky, přiložíme k makrele, vše posypeme rozmarýnem.

  • 2

    Rozehřejeme gril na maximální teplotu a makrelu grilujeme tři minuty z každé strany. V průběhu grilování rybu i jablka potíráme octem. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu