Makrely po polsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Petržel - nať
  • 600 g Brambory vařené
  • 800 g Makrela obecná
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cibule
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 643 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 646 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 355.3 mg
  • Draslík 811.6 mg
  • Vláknina 9016.3 mg
  • Vitamín A 9016.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 59.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve uvaříme vejce natvrdo, oloupeme a spolu s cibulí nasekáme nahrubo.

  • 2

    4 menší makrely vykostíme, omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a potřené olejem upečeme na grilu.

  • 3

    Zatím na másle osmahneme připravenou směs vajec s cibulí.

  • 4

    Opečené ryby narovnáme na talíře, na ně vrstvíme směs vajec s cibulí, přidáme vařené brambory a podáváme hustě posypané zelenou petrželkou.

Komentáře k receptu