Makrely po polsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 643 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 41 g
- Sodík 646 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 355.3 mg
- Draslík 811.6 mg
- Vláknina 9016.3 mg
- Vitamín A 9016.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 59.3 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve uvaříme vejce natvrdo, oloupeme a spolu s cibulí nasekáme nahrubo.
-
2
4 menší makrely vykostíme, omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a potřené olejem upečeme na grilu.
-
3
Zatím na másle osmahneme připravenou směs vajec s cibulí.
-
4
Opečené ryby narovnáme na talíře, na ně vrstvíme směs vajec s cibulí, přidáme vařené brambory a podáváme hustě posypané zelenou petrželkou.