Květáková směs s rýží
Suroviny
- 200 g Květák
- 2.04 g Máslo čerstvé
- 400 g Rajčata
- 150 g Hrášek
- 50 g Ořechy burské pražené
- 500 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Kmín celý
- 1 kávová lžička Koriandr čerstvý
- 2 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Oregano sušené
- 1 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 166 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 7 g
- Sodík 145 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 0.6 mg
- Draslík 687.9 mg
- Vláknina 12639.9 mg
- Vitamín A 12639.9 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 56.2 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži připravíme dle návodu na obalu. Na pánvi rozpustíme máslo a osmahneme na něm na drobno pokrájenou cibuli spolu s prolisovaným česnekem. Po dvou minutách přidáme na růžičky natrhaný květák. Dvě až tři minuty za stálého míchání opékáme, dokud nezačne květák hnědnout.
-
2
Přidáme koření, rajčata a hrášek. Zamícháme, ochutíme dle vlastní chuti solí a pepřem. Vaříme 5 minut, poté přidáme rýži i oříšky, důkladně vše promícháme a ihned podáváme.