Zelená omáčka se smetanou a majonézou
Suroviny
- 200 g Majonéza
- 150 g Špenát listový čerstvý
- 50 g Petržel - nať
- 50 g Kerblík
- 50 g Estragon
- 50 g Řeřicha
- 1 kávová lžička Cukr moučkový
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 l Voda pitná
- 3 polévková lžíce Ocet vinný
- 4 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 454 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 43 g
- Sodík 504 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 7.2 mg
- Draslík 1331.1 mg
- Vláknina 7566.3 mg
- Vitamín A 7566.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 51.6 mg
- Vitamín E 6.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Listy špenátu, petržele, kerblíku, estragonu a řeřichy spaříme v osolené vroucí vodě. Scedíme, opláchneme studenou vodou, vymačkáme a přes žíněný cedník prolisujeme.
-
2
Majonézu rozmícháme se solí, octem, pepřem a cukrem, přidáme prolisované bylinky, vmícháme smetanu a vychladíme.