Zelená omáčka se smetanou a majonézou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Majonéza
  • 150 g Špenát listový čerstvý
  • 50 g Petržel - nať
  • 50 g Kerblík
  • 50 g Estragon
  • 50 g Řeřicha
  • 1 kávová lžička Cukr moučkový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Ocet vinný
  • 4 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 454 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 504 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 7.2 mg
  • Draslík 1331.1 mg
  • Vláknina 7566.3 mg
  • Vitamín A 7566.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 51.6 mg
  • Vitamín E 6.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Listy špenátu, petržele, kerblíku, estragonu a řeřichy spaříme v osolené vroucí vodě. Scedíme, opláchneme studenou vodou, vymačkáme a přes žíněný cedník prolisujeme.

  • 2

    Majonézu rozmícháme se solí, octem, pepřem a cukrem, přidáme prolisované bylinky, vmícháme smetanu a vychladíme.

Komentáře k receptu