Maréna po tyrolsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 751 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 66 g
- Sodík 281 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 141 mg
- Draslík 921.9 mg
- Vláknina 5534.3 mg
- Vitamín A 5534.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.5 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 48 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Marénu (síh maréna) oškrábeme, vykostíme, omyjeme a nakrájíme na porce. Jednotlivé porce osušíme, osolíme, opepříme, po obou stranách opečeme na 150 g másla do růžova.
-
2
Rajčata rozkrájíme na půlky, narovnáme do rendlíku vymazaného 50 g másla, osolíme a dáme na čtvrt hodiny minut péct do trouby předehřáté na 180°C.
-
3
Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka o osmahneme na oleji.
-
4
Hotové porce marény rozdělíme na talíře, poklademe kolečky cibule, podáváme obložené pečenými rajčaty a posypané petrželovou natí, nasekanou nadrobno.