Rýžová polévka s kandovaným ovocem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 457 kcal
- Sacharidy 86 g
- Tuky 10 g
- Sodík 34 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 86 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 199 mg
- Vláknina 8680 mg
- Vitamín A 8680 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.9 mg
- Vitamín E 5.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce nasypeme rýži, zalijeme vodou, přidáme moučkový cukr, vanilkový cukr, přivedeme k varu a vaříme zvolna 35 až 40 minut, až se rýže téměř rozvaří. Přisypeme kandované ovoce, promícháme a odstavíme. V pánvi nasucho opražíme oloupané mandle.
-
2
Polévku necháme vychladnout, nalijeme do misek, posypeme opraženými mandlemi a ozdobíme plátkem limetky.