Síh maréna na červeném másle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 578 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 40 g
- Sodík 3358 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 135 mg
- Draslík 604.9 mg
- Vláknina 7372.3 mg
- Vitamín A 7372.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 43.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Marénu oškrábeme, vykostíme, omyjeme a naporcujeme. Porce marény osolíme a opepříme, vložíme do kastrolu spolu s překrojenou oloupanou cibulí, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Pak kastrol odstavíme na kraj plotýnky a 5 minut necháme „dotáhnout“ (už nevaříme).
-
2
V malém hrníčku ohřejeme ocet.
-
3
Porce marény rozdělíme na talíře, posypeme nasekanou petrželkou a přelijeme horkým octem.
-
4
Máslo rozpálíme dočervena (dáme pozor, aby se nám nezačalo připalovat) a přelijeme jím porce marény, které obložíme plátky sladkokyselých okurek.