Síh maréna na červeném másle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 600 g Síh filety
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Okurky nakládané
  • 0.5 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 4 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 578 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 3358 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 135 mg
  • Draslík 604.9 mg
  • Vláknina 7372.3 mg
  • Vitamín A 7372.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 43.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Marénu oškrábeme, vykostíme, omyjeme a naporcujeme. Porce marény osolíme a opepříme, vložíme do kastrolu spolu s překrojenou oloupanou cibulí, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Pak kastrol odstavíme na kraj plotýnky a 5 minut necháme „dotáhnout“ (už nevaříme).

  • 2

    V malém hrníčku ohřejeme ocet.

  • 3

    Porce marény rozdělíme na talíře, posypeme nasekanou petrželkou a přelijeme horkým octem.

  • 4

    Máslo rozpálíme dočervena (dáme pozor, aby se nám nezačalo připalovat) a přelijeme jím porce marény, které obložíme plátky sladkokyselých okurek.

Komentáře k receptu