Gratinovaná vepřová panenka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 563 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 30 g
- Sodík 724 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 194.3 mg
- Draslík 1724.6 mg
- Vláknina 10704.1 mg
- Vitamín A 10704.1 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 45.3 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme, nakrájíme na silné plátky, uvaříme v osolené vodě a scedíme. Necháme vychladnout a prolisujeme přes bramborový lis. Dáme do misky, přidáme žloutek, 30 g másla, smetanu a jemně nastrouhaný sýr. Vše dobře promícháme.
-
2
Panenku dáme do hrnce s vodou a povaříme přibližně 15 minut. Vybereme z vody, nakrájíme na tenké plátky.
-
3
V kastrůlku rozehřejeme 30 g másla, vložíme na tenké plátky nakrájený česnek, očištěné a důkladně oprané špenátové listy, osolíme, opepříme, dochutíme jemně nastrouhaným muškátovým oříškem. Podusíme 5 minut.
-
4
Pečící formu vymažeme zbylým máslem, vložíme do ní připravený špenát, na špenát naskládáme nakrájené plátky vepřové panenky. Cukrářský sáček naplníme bramborovou směsi a naaranžujeme vlnky na maso. Povrch posypeme drobně nasekanou petrželovou natí.
-
5
Vložíme do předehřáté trouby, při 200 stupních Celsia pečeme 20 minut.