Kapr na šlehaném másle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 914 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 77 g
- Sodík 380 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 705.6 mg
- Draslík 816.7 mg
- Vláknina 1557.7 mg
- Vitamín A 1557.7 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.1 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 77.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Půlku většího kapra vykostíme, omyjeme, naporcujeme a vložíme do silnostěnného smaltovaného rendlíku. Přidáme ocet, sůl, pepř, víno a drobně nakrájenou cibuli. Zakryjeme pokličkou a na mírném ohni asi 10 minut dusíme. Porce kapra opatrně vyjmeme a udržujeme v teple.
-
2
Omáčku vyvaříme téměř dosucha, odstavíme, přidáme 2 lžíce studené vody a žloutky. Šleháme metlou ve vodní lázni, až žloutky napění a zhoustnou.
-
3
Přepustíme máslo, které pak mimo plotnu za stálého šlehání přiléváme do omáčky, až vznikne omáčka běžné hustoty.
-
4
Porce kapra urovnáme na talíře a přelijeme máslovou omáčkou. Podáváme posypané zelenou petrželkou.