Pomerančový horký punč
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 239 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 0 g
- Sodík 11 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 49.3 mg
- Vláknina 1900 mg
- Vitamín A 1900 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do vody v kastrůlku vsypeme cukr, citrónovou a pomerančovou kůru, vanilkový cukr, hřebíček a vše přivedeme k varu. Ihned odstavíme z ohně a přiklopené necháme 5 minut vyluhovat.
-
2
Do cukrové a kořeněné vody přilijeme vymačkanou pomerančovou a citrónovou šťávu, zamícháme a opět přivedeme k varu. Na dno dvou silnostěnných skleniček nalijeme po 50 ml rumu, zalijeme přes cedník svařenou směsí a ihned podáváme.