Horká čokoláda s pálivými papričkämi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 500 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 35 g
- Sodík 12 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 12.5 mg
- Draslík 140.3 mg
- Vláknina 11805 mg
- Vitamín A 11805 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 775.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V teflonové pánvičce roztopíme čokoládu, přibližně na 50 stupňů. Do kastrůlku vlijeme mléko, přidáme jednu malou sušenou chilli papričku a přivedeme k varu. Stáhneme ze sporáku, necháme zchladit na 50 stupňovou teplotu. Přes sítko, za stálého míchání, přiléváme mléko do čokolády.
-
2
Ve vodě rozpustíme solamyl, vlijeme do čokolády a mícháme tak dlouho, až čokoláda zahoustne.