Lisabonská husí játra
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 709 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 55 g
- Sodík 457 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 758.7 mg
- Draslík 510.1 mg
- Vláknina 3868 mg
- Vitamín A 3868 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 108.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Svaříme vodu, víno, ocet, česnek, bobkový list, na kolečka nakrájenou cibuli, sůl a pepř. Necháme vychladnout.
-
2
Husí játra omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky, vložíme do misky, zalijeme marinádou a necháme v chladničce odležet 24 hodin.
-
3
Druhý den vyjmeme plátky jater z marinády, necháme je okapat a opečeme je na 100 g rozehřátého másla. Zalijeme je procezenou marinádou, přikryjeme pokličkou a dusíme téměř dosucha. Před podáváním vmícháme 80 g másla, ale už nevaříme.
-
4
Podáváme posypané zelenou petrželkou.