Brambory s cizrnou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 275 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 7 g
- Sodík 381 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1187 mg
- Vláknina 23850 mg
- Vitamín A 23850 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 140 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory propíchneme na několika místech a dáme je na 10 minut do mikrovlnné trouby, aby se nám upekly doměkka. Mezitím si květák pokrájíme na růžičky a osmažíme ho v pánvi na oleji. Po minutě přidáme do pánve vodu a vaříme další dvě minuty, dokud nám květák trochu nezměkne.
-
2
Nyní přidáme namačkanou cizrnu s hráškem a vše ohříváme, dokud se vše důkladně neprohřeje. Brambory vyndáme z mikrovlnky, rozřízneme a naplníme směsí z pánve. Ihned podáváme.