Pstruh s bylinkami na grilu pro celiaky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 319 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 15 g
- Sodík 1038 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 116 mg
- Draslík 801.3 mg
- Vláknina 1728 mg
- Vitamín A 1728 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce rozmícháme extra olivový olej s citrónovou šťávou. Petrželovou nať a rozmarýn omyjeme, drobně pokrájíme. Očištěného a omytého menšího pstruha potřeme z každé strany (i zevnitř) olejem, osolíme, opepříme, okmínujeme, dáme na rozehřátý gril. Během grilování pstruha otáčíme a potíráme olejem. Grilijeme přibližně 15 - 17 minut. Přibližně 5 minut před koncem grilování pstruha posypeme bylinkami.