Nákyp s kysaným zelí a ovocem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 544 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 33 g
- Sodík 241 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 367.9 mg
- Draslík 934.1 mg
- Vláknina 14133.2 mg
- Vitamín A 14133.2 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 66.2 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 794.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané brambory, jablka a hrušky, spolu se sýrem nakrájíme na kostky. Pekáč dobře vymažeme máslem, na dno dáme vrstvu kyselého zelí, jablka, brambory, vrstvu hrušek a nakonec vrstvu sýra.
-
2
V mléce rozkvedláme vejce, osolíme, opepříme a vlijeme na suroviny na pekáči. Povrch posypeme sladkou mletou paprikou.
-
3
Vložíme do nahřáté trouby, kde při teplotě 200°C pečeme 50-60 minut. Upečený nákyp necháme 10 minut odpočinout a krájíme na porce. Pokládáme je na jednotlivé talíře, každou porci posypeme nasekanou pažitkou.