Nákyp s kysaným zelí a ovocem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 100 g Jablka
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 150 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 500 g Zelí kysané
  • 20 g Pažitka
  • 100 g Hrušky
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 dl Mléko plnotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 544 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 241 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 367.9 mg
  • Draslík 934.1 mg
  • Vláknina 14133.2 mg
  • Vitamín A 14133.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 66.2 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 794.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané brambory, jablka a hrušky, spolu se sýrem nakrájíme na kostky. Pekáč dobře vymažeme máslem, na dno dáme vrstvu kyselého zelí, jablka, brambory, vrstvu hrušek a nakonec vrstvu sýra.

  • 2

    V mléce rozkvedláme vejce, osolíme, opepříme a vlijeme na suroviny na pekáči. Povrch posypeme sladkou mletou paprikou.

  • 3

    Vložíme do nahřáté trouby, kde při teplotě 200°C pečeme 50-60 minut. Upečený nákyp necháme 10 minut odpočinout a krájíme na porce. Pokládáme je na jednotlivé talíře, každou porci posypeme nasekanou pažitkou.

Komentáře k receptu